ÉÉN GEMEENSCHAPPELIJK PROJECT, WERELDWIJD

Onze betrokkenheid richt zich op de drie belangrijkste pijlers van duurzame ontwikkeling: sociaal, milieu, en economie. Hier voegen we een fundamentele waarde van Alter Eco aan toe: transparantie

engagements-right-1

Sociaal

De fairtrade premie en de minimumprijs garanderen kleine producenten een eerlijke beloning en een goede levensstandaard. Dankzij onze samenwerking kunnen zij productiemiddelen aanschaffen en toegang krijgen tot medische zorg en schoolmateriaal.

engagements-right-2

MILIEU

De Aarde kan wel zonder ons, maar wij niet zonder haar.  Daarom geven we de voorkeur aan 100% natuurlijke methoden voor de teelt, oogst en voorbereiding. Alle Alter Eco producten zijn biologisch geteeld, CO2 gecompenseerd en verpakt in een zo verantwoord mogelijke verpakking.

Groupe-635

ECONOMIE

We geloven in eerlijke handel als een duurzaam ontwikkelingsmodel. Dit betekent dat wij de producenten zien als gelijkwaardige handelspartners, niet slechts als ontvangers van onze steun. Onze producten zijn het resultaat van een langdurige samenwerking gebaseerd op vertrouwen en transparantie. Deze aanpak stelt ons in staat om volledige traceerbaarheid te garanderen voor ons gehele assortiment.

histoire-section-6-mains

TRANSPARANTIE

Transparantie is de basis van vertrouwen, daarom staat het centraal bij Alter Eco. Om vragen over complexe onderwerpen zoals eerlijke handel of biologische landbouw te beantwoorden, hebben we de Alter Eco-meter in het leven geroepen. Deze meter geeft concrete informatie over de impact van je aankoop.