onze geschiedenis

Een verhaal dat elke dag wordt geschreven

engagements-left-1

1998

Alter Eco wordt geboren in het hoofd van Tristan Lecomte na een ontmoeting met kleine producenten aan het einde van de wereld. Lecomte beseft dat hun coöperaties voor een eerlijke handel, meer afzetmogelijkheden hebben.

Zijn droom: werk geven aan mensen in de re-integratie en solidariteit verenigingen financieren. Dit idee wordt al snel werkelijkheid met een kleine winkel gespecialiseerd in de verkoop van fairtrade. De realiteit: veel inzet, weinig verkoop.

engagements-left-2

2002

Alter Eco is het eerste fairtrade merk dat kiest voor massadistributie. Door onze biologische en fairtrade producten te verkopen in supermarkten, waar de volumes het grootst zijn, kunnen we betere afzetmogelijkheden bieden aan onze kleine partnerproducenten.

actu-img-icone

2013

Alter Eco groeit en bloeit als onderdeel van het Wessanen-concern. De missie van Wessanen: zoveel mogelijk mensen hun eetgewoonten laten veranderen met biologisch eten.

Sinds de oprichting in 1765 is Wessanen gespecialiseerd in de productie en distributie van natuurproducten.

2016

De lange weg die we hebben afgelegd, heeft ons gevormd tot het bedrijf dat we vandaag de dag zijn. Actief in 19 landen, met 3.700 families van kleine producenten in de biologische landbouw, werkzaam in 26 coöperaties. Samen in een veeleisende, eerlijke handel. We zijn meer dan een merk, we zijn een project dat kleine momenten van geluk brengt met biologische en gevarieerde producten. Voor jou en de mensen om je heen.

histoire-section-6-mains